Irish Beef

Waarom Irish Beef ?

Ierland telt zo’n 6,7 miljoen runderen. De boeren laten hun dieren zoveel mogelijk vrij grazen. Hun leefgebied kenmerkt zich door ruimte, rust, volop vers gras en – vanwege de afwezigheid van zware industrie – een schone lucht. Maar liefst 4.3 miljoen hectares zijn begroeid met mals en sappig gras. Rundvlees uit Ierland is afkomstig van vleeskoeien en niet zoals uit Nederland afkomstig van voornamelijk melkkoeien. De kalveren die in het voorjaar geboren worden blijven het hele voorjaar en zomer bij hun moeder en worden op natuurlijke wijze gevoed. De koeien hebben volop de ruimte. Zo’n negen maanden grazen de koeien buiten. De combinatie van vers gras – goed voor 80 procent van de voeding – en veel lichaamsbeweging zorgt voor de verfijnde smaak van het Ierse rundvlees. Ook worden Ierse runderen op jongere leeftijd geslacht (22 maanden) en dit maakt dat het vlees veel malser is dan Nederlands rundvlees. Het rijpingsproces van 21 dagen, na slachting, is doorslaggevend voor de optimale kwaliteit.   

In ons bedrijf werken wij volledig naar de haccp richtlijnen om de kwaliteit en veiligheid van onze producten te verbeteren. De producten worden gecodeerd aangeleverd of door de bedrijven zelf voorzien van een codering. Hierdoor bevinden zich in het bedrijf geen artikelen zonder codering en is te herleiden waar de producten vandaan komen.

Al onze producten worden zorvuldig uitgesneden, geportioneerd, gevacumeerd en gestickerd.

 

 
tml>